YUNANİSTAN TURU SIRASINDA MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLER

Yunanistan her yıl dünyanın dört bir köşesinden turist akınına uğrayan popüler tatil destinasyonlarından biri olmayı sürdürmekte. Gerek kültürü gerekse tarihi yapıları ile oldukça dikkat çeken ülke ziyaretçilerden tam not almakta. Başkenti Atina olmak üzere her şehri farklı büyüleyicilikte olan Yunanistan, doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine çekmekte. Yunanistan’ın önemli şehirleri yazımızı okuyarak bu eşsiz ülkenin özel şehirleri hakkında bilgi edinebilir ve tatiliniz için en iyi rotayı çizebilirsiniz.

Atina

Yunanistan’ın en kalabalık şehri olmasının yanında Avrupa’nın da en büyük dördüncü başkenti olan Atina’yı görmeden ülke gezinize başlamamanızı tavsiye ederiz. Yedisi tarihi toplamda on iki tane tepesi bulunan Atina aynı zamanda Saronik Körfezi’nin muhteşem manzarasıyla da ziyaretçilerini büyülemekte. Tatilcilerin yoğun ilgisini çeken destinasyonların ilk sırasında gelen Syntagma Meydanı mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Tabii Atina’nın en önemli tarihi bölgelerinden olan Akropolis’ten bahsetmemek olmaz. Kutsal mabetlerle süslenmiş bu sit alanına giderek muazzam tarihi iliklerinize kadar hissetme şansı yakalayabilirsiniz.

Eski el yapımı ürünlere ilginiz varsa Atina tam size göre. El yapımı kıyafetlerden antik eserlere, Yunan kültürüne ait içeceklerden nadir antikalara kadar her şey bu şehirde mevcut. Bunların yanı sıra Atina; gece hayatı ile de oldukça meşhur. Kent ismini dünyaya duyurmuş ünlü tavernaları ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmakta. Atina, masmavi denizinin süslediği manzaralarla adeta bir sanat eseridir. Sahil kenarlarında yapabileceğiniz bir yürüyüşle bile bu şehirde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Kavala

Kavala dendiğinde akla ilk gelen uçsuz bucaksız maviliği ile insanı içine çeken plajlarıdır. Çiçeklerle donatılmış avluları ve tarih kokan mimari yapılarıyla da adeta dünyadaki cenneti sunan şehir kendine hayran bırakmaktadır. Yoğun koşuşturmaların verdiği yorgunluğu atmak ve dinlenmek isteyen ziyaretçilerin bu beklentilerini en üst seviyede karşılayan Kavala, huzur ve dinginlik dolu zaman geçirmenizi sağlamaktadır. Teninizi okşayan güneşin eşlik ettiği havası ve kumsalları ile sizi etkisi altına alan Kavala’da göreceğiniz eşsiz manzaralarla hayallerinizdeki tatile kavuşabilirsiniz. Ayrıca Osmanlıdan kalma tarihi eserlere ev sahipliği yapan şehirdeki görkemli cumbalı konakları ve sivil mimari yapılara da zamanınızı ayırmanızı tavsiye ederiz.Mutfak kültürünün zenginliği ile de cezbeden kentte bol baharatla yapılan meşhur pilavı mutlaka tatmanızı öneririz. Tabii Kavala’nın olmazsa olmazı yarım ay şeklindeki meşhur bademli bisküvisini söylemeye gerek bile yok.

Selanik

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün doğduğu yer olmasıyla tüm dünya tarafından ilgi gören Selanik, Yunanistan’ın en popüler şehirlerindendir. Atatürk’e ait değerli eşyaların bulunduğu evin müze olarak hizmet vermesi de şehre ayrı bir değer katmaktadır. Zengin tarihi ve hareketli hayatı ile dikkat çeken şehirde görmeniz gereken yerler ise oldukça fazla. Antik Forum, tarih severlerin başını döndüren Bizans Anıtları, fotoğraflarınızın arka planını süsleyecek Beyaz Kule ve kültür dolu Selanik Müzeleri bu yerlerden sadece bazılarıdır. Her dönem yoğun ilginin yaşandığı şehre geldiğinizde meşhur Selanik gevreğini tatmayı sakın unutmayın!

Kandiye

Girit Adası’nın başkenti olan hayat dolu Kandiye; ilginç müzeleri, antik kaleleri ve tarih kokan ihtişamlı yapılarıyla Yunanistan’ın en iddialı şehirlerindendir. Muhteşem restoranlarında lezzetli yiyecekleri tadarak yeni deneyimler kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Adada yer alan konumu ile doğal güzellikleri saymakla bitmeyecek şehirde altın rengi kumsallar ile kristal ışıltısı saçan dingin sulara kendinizi bırakmanızı tavsiye ederiz. Ziyaretçileri zamandan soyutlayacak cazibeleri ile seyahat severlerin en sevdiği duraklardan olan Kandiye’ye gittiğinizde bölgenin en güzel ibadet yerlerinden biri olan Aziz Minas Katedrali’ne de mutlaka uğramalısınız.

SPONSOR İÇERİK

Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
Buraya Reklam Vermek İster misiniz?


Yorumlar

0 Yorum, 0 İnceleme

Yorum Yaz

Yorum yazmadan sadece puanlama yapabilirsiniz...