İstanbul'da Fotoğraf Çekilecek 10 Yer

İSTANBUL'DA FOTOĞRAF ÇEKİLECEK 10 YER

1. Atatürk Arboretumu

 

Belgrad’a çok yakın bir yer. Burada çok güzel kareler yakalayabilirsiniz. Fotoğraf çekmek için ideal bir yer. Hafta içi giderseniz daha sakin oluyor. Giriş için üyelik istiyorlar. Düğün fotoğrafları çekimi ücretli. Şahsi girişlerde hafta içi ve hafta sonu olarak fiyatları değişiyor.

 

2. Galata kulesi

 

Kulenin hem çevresinden hem de içeriden çekim yapabilirsiniz. Kuleye çıkış öğrenci 5tl. Tam 10 tl. Yalnız kuleye çıkabilmek için bazen uzun bir sıra beklemeniz gerekebilir.

 

3. Kız kulesi

 

Kız kulesinin de hem çevresinden hem de yakınından fotoğraf çekebilirsiniz. Yanına gidebilmeniz için küçük kayıklar kalkıyor Üsküdar sahilinden kız kulesinin karşısından oradan binip geçebilirsiniz.

 

4. Otağtepe

 

Boğaz manzarasının en güzel göründüğü yerlerdendir. Fatih Sultan Mehmet köprüsünün Anadolu’daki ayağının çok net göründüğü bir fotoğraf karesi yakalayabilirsiniz.

 

5. Pierre Loti

 

Haliç manzaralı güzel fotoğraf kareleri buradan çekilebilir. Hatta Pierre Loti kahvesinin içinden bile birçok kare yakalabilirsiniz.

 

6. Panorama 1453

 

İstanbul’un fethini anlatan bu müzede o anı yaşayarak fotoğraflayabilirsiniz.

 

7. Miniatürk

 

Türkiye’nin dört bir yanını geziyor gibi burada ki minyatür eserleri fotoğraflayabilirsiniz.

 

8. Adalar

 

Adaların sembolü haline gelen faytonları ve bisikletleri fotoğraflayabilirsiniz. Hatta vapurla geçerken de bir çok fotoğraf karesi alabilirsiniz.

 

9. Mihrabat Korusu

 

Fatih Sultan Mehmet köprüsünü gören bir boğaz manzarası var buranın da. Burada da köprüyü gören bir fotoğraf karesi yakalabilirsiniz.

 

10. Yerebatan Sarnıcı

 

Yerebatan Sarnıcı Sultanahmet’te bulunuyor. Burada bir de Gülhane, Sultanahmet Cami, Ayasofya’dan da kareler alabilirsiniz. Hatta içeriye girerek daha çok fotoğraf yakalabilirsiniz Sultanahmet ve Ayasofya’nın içerisinde. Ama Yerebatan sarnıcı ışık ayarlamak için gezilmesi gereken yerlerden.

 

Pınar Vapur

info@istanbulugeziyorum.com

Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
Buraya Reklam Vermek İster misiniz?


Yorumlar

0 Yorum, 0 İnceleme

Yorum Yaz

Yorum yazmadan sadece puanlama yapabilirsiniz...